ASK e konfirmon se deri më tani janë realizuar rreth 110 mijë intervista për regjistrim të popullsisë

Që nga fillimi i regjistrimit të popullsisë, deri më tani Agjencia e Statistikave të Kosovës, ka konfirmuar se janë realizuar rreth 110 mijë intervista, ku prej tyre 10 mijë janë nga Prishtina.

Kryeshefi ekzekutiv i ASK-së, Avni Kastrati ka thënë se gjithçka është duke shkuar sipas planit dhe ka mundësi që të mbaroj para datës të caktuar.

Gjithashtu, ai theksoi se ishin të detyruar të ndërpresin disa kontrata, pasi kanë tejkaluar kompetencat që kanë marrur nga trajnimi.

“Është duke shkuar sipas planit, Nuk kemi sfida madhore. Të gjitha komunitetet janë duke marrë pjesë. Procesi regjistrimit nëse vazhdon me dinamikën e tillë, pritet të mbaroj para datës së caktuar”, tha Kastrati.

Sipas tij nuk janë paraqitur sfida në regjistrim. Derisa tha se kualiteti i të dhënave është në nivelin e lartë.

Regjistrimi i popullsisë do të zgjatë deri më 17 maj.

Back to top button