Australi: Stop atyre që kthehen nga India

Australianët nga e hena e ardhshme mund të përballen me burg ose gjobitje nëse kthehen nga India

Të gjitha fluturimet nga India, përfshirë fluturimet e riatdhesimit, janë ndaluar.
Qytetarët Australianë që kthehen në shtëpi nga India mund të përballen me pesë vjet burg dhe gjobitje pasi qeveria e bëri udhëtimin përkohësisht të paligjshëm.

Ministria e shëndetësisë tha se vendimi ishte marrë “bazuar në përqindjen e njerëzve në karantinë që janë infektuar me Covid-19 në Indi”.

Më parë këtë javë, Australia ndaloi të gjitha fluturimet nga India.
Thuhet se janë rreth 9,000 Australianë në Indi, 600 prej të cilëve klasifikohen si të pambrojtur.

Një mjek i tha TV Australia se vendimi i qeverisë ishte joproporcional me kërcënimin e paraqitur nga ata që ktheheshin nga India.

“Familjet tona po vdesin fjalë për fjalë në Indi jashtë shtetit … që të mos kishin asnjë mënyrë për t’i larguar – kjo është braktisje,” tha një komentator shëndetësor.

Nga e hëna, kushdo që ka qenë në Indi brenda 14 ditëve nga data e parashikuar e mbërritjes në Australi do të ndalohet të hyjë në vend.

Mosrespektimi i vendimit të ri mund të rezultojë në një dënim me pesë vjet burg, një gjobë prej 66,000 dollarësh (37,000 £) A, ose të dyja. Vendimi do të rishikohet në 15 maj, tha ministria e shëndetësisë, raporton nga Sidnei, BBC News World./21Media

Back to top button