Ish-sekretari i Ministrisë së Shëndetësisë, Naim Bardiqi, sot ka theksuar se zyrtarisht nuk kanë pasur dokument të dorëzuar, i cili vërteton praninë e ndonjë sëmundjeje te i riu Agon Musliu, që ka vdekur derisa ishte në karantinë pas kthimit nga Gjermania.

Ai gjatë raportimit në cilësinë e dëshmitarit në Komisionin Hetimor në lidhje me menaxhimin e pandemisë, ka deklaruar  se në shkresat që ka qenë edhe ai i përfshirë nuk ka parë asnjëherë një dokument shëndetësor, i cili do të vërtetonte sëmundjen e 26-vjeçarit nga Gjilani.

Për këtë Bardiqi ka thënë se ka kërkuar një raport nga komuna e Fushë-Kosovës, pasi në ditën kur ai ka arritur në aeroport ka qenë ekipi i QKMF-së nga kjo komunë.

“Doktoresha, e cila ka qenë përgjegjëse dhe i ka rastisur që të ndjerin ta pranojë, ka bërë deklaratën me shkrim dhe ka treguar se as asaj ndonjë dokument i cili do të vërtetonte ekzistencën e ndonjë sëmundje të të ndjerit nuk ka pasur. Për vërtetimin i cili më vonë ka dalë në media, nuk e di sa kam të drejtë të them tani, dhe për shkak të etikës profesionale nuk mund të shpalos të dhëna”, ka deklaruar Bardiqi.

Sekretari i suspenduar i Përgjithshëm i Ministrisë së Shëndetësisë, Naim Bardiqi u shpreh se nga Ambasada e Kosovës në Berlin, në listat e personave që janë dërguar për karantinim, është pohuar se Musliu ka qenë i sëmurë.

“Kanë ardhur lista me tabela ku ne paraprakisht i kemi njoftuar lidhur me kriteret se cilët janë ata qytetarë, të cilët nuk duhet t’i nënshtrohen karantinës, në mënyrë që të vijnë ata në fillim, sepse edhe resurset për karantinën, diku 10 për qind të krejt kapaciteteve kemi mundur t’i përdorim ose maksimum 15 për qind të Qendrës së Studentëve. Ka qenë një shkresë në këtë rast në formë tabelare, në të cilën Ambasada e Kosovës në Berlin ka shkruar të gjithë qytetarët, të cilët do të kthehen në datën e caktuar. Dhe që për rastin në fjalë të cilin e përmendet në njërën nga rubrikat vërejtje, ka pohuar të ketë një sëmundje dhe posedon dokumentin me vete”, ka thënë ai.

Ish-sekretari i përgjithshëm i MSH-së nuk ka dhënë sqarime specifike sa i përket blerjeve të shtrenjta të mjeteve mbrojtëse gjatë kohës së pandemisë. Për këtë anëtari i Komisionit Hetimor nga radhët e PDK-së, Bekim Haxhiu ka thënë se ministria ka nënshkruar kontrata për maska e dorëza me çmime tejet të shtrenjta.

Ndryshe, Agon Musliu ka vdekur më 3 maj pasi dyshohet se është hedhur nga kati i pestë i konviktit numër 7.

Musliu nuk ka arritur t’iu mbijetojë plagëve të marra dhe ka vdekur me të arritur në Qendrën Emergjente, pavarësisht që mjekët kujdestarë kanë tentuar ta mbanin në jetë përmes reaminacionit.

Qeveria e Kosovës ka ndarë 25 mijë euro për familjen e Agon Musliut.

Ministria e Punëve të Jashtme dhe ajo e Shëndetësisë kanë bërë të ditur atëherë se në tri hallkat e rregullta të raportimit dhe kontrollit mjekësor s’ka pasur dokumente që do të alarmonin gjendjen e ndjeshme të të ndjerit, Agon Musliu./kp