BB: Rritja ekonomike sivjet pritet të ngadalësohet në 3.9%

Banka Botërore në raportin e saj më të ri mbi ekonominë globale, ka bërë të ditur se ekonomia e Kosovës përjetoi një rimëkëmbje të fortë në vitin 2021, mbështetur nga ringritja e kërkesës së brendshme dhe rritja rekorde e eksportit. Por rritja ekonomike pritet të ngadalësohet në 3.9 për qind në vitin 2022, kjo për shkak të luftës në Ukrainë. Njohës të ekonomisë thonë se Qeveria duhet të stimulojë sektorin prodhues!(Përgatiti: Aurela Elshani, kamera: Kushtrim Rrmoku)./21Media

Artikuj të ngjashëm

Shikoni Gjithashtu
Close
Back to top button
close button