BE do të furnizojë Ukrainën me pajisje mbrojtëse kundër kërcënimeve kimike

Me kërkesë nga Ukraina, Bashkimi Evropian do të furnizojë vendin e shkatërruar nga lufta me 12 milionë dollarë pajisje mjekësore, pajisje mbrojtëse dhe pajisje të specializuara për rreziqet e shëndetit publik si kërcënimet kimike, biologjike, radiologjike dhe bërthamore (CBRN).

“Meqenëse spitalet në Ukrainë kanë nevojë urgjente për pajisje mjekësore, BE-ja po dhuron gjithashtu monitorë të pacientëve, pompa infuzioni dhe ventilatorë, së bashku me pajisje mbrojtëse për personelin mjekësor, si maska ​​​​dhe fustane”, tha Komisioni i BE-së në deklaratë. 

Ndihma do t’i dërgohet Ukrainës nga rezervat e urgjencës të BE-së të organizuara nga Rumania, Hungaria, Suedia, Gjermania, Greqia dhe Danimarka, shtoi ai. 

Për këto furnizime, BE-ja ka mobilizuar “rezervat strategjike të rescEU”, sipas Janez Lenarcic, komisioneri i BE-së për menaxhimin e krizave. “Pajisjet mjekësore dhe pajisjet e përshtatura për emergjencat kimike, biologjike ose bërthamore janë në rrugë për në Ukrainë. Spitalet dhe punonjësit mjekësorë në Ukrainë po punojnë nën zjarr dhe ne duhet të bëjmë gjithçka në fuqinë tonë për t’u siguruar atyre mjetet e nevojshme për të shpëtuar jetë”./21Media

Back to top button