Presidenti i Turkisë, Recep Tayyip Erdogan, ka bërë inaugurimin e xhamisë më të madhe në Stamboll, të premtën.

Kjo ishte një synim ndër dekada, që të realizohej në “Taksim Square”.

Pasi u kryen ritualët fetare, presidenti tha se kompletimi i xhamisë së madhe, shënoi ëndrrën kulminante të gjithë popullit turk.

A man passes by a Turkish anti riot police officer stands guard during the Friday prayers during the inauguration of a 4000-capacity mosque in Istanbul’s iconic Taksim square on May 28, 2021. – Turkish President inaugurated the first mosque in Istanbul’s popular Taksim Square, eight years to the day after protests began there that shook his government. (Photo by Ozan KOSE / AFP) (Photo by OZAN KOSE/AFP via Getty Images)

Ndërtimi i xhamisë filloi në shkurt të vitit 2017 dhe është njëra nga projektet të cilat Erdogan, i ka shënuar në list për t’i realizuar në Turki./21Media