Bojkotohen produktet e Coca-Colas!

Nigerianët bojkotojnë produktet e Coca-Colas

Gjykata e Lartë në Lagos në Nigeri ka marrë vendimin se produktet e Coca-Colas mund të jenë helmuese.

Sipas gjykatës, këto pije kanë sasi të larta të acidit benzoik, i cili paraqet rrezik kur përzihet me vitaminën C, raportojnë mediat lokale.

Vendimi ka urdhëruar Kompaninë Nigeriane për mbushjen e shisheve, që të vendosë nga një vërejtje mbi shishet e pijeve Fanta dhe Sprite që ato të mos konsumohen paralel me vitaminën C.

Gjykata gjithashtu e ka dënuar Agjencinë Nacionale për Kontrollim të Ushqimit dhe Administrimit të Drogës me rreth 6000 euro për dështim të sigurimit të standardeve shëndetësore.

Që kur është marrë vendimi shumë qytetarë nigerianë kanë vendosur të mos i konsumojnë më këto produkte dhe të tjerë kanë bërë thirrje për bojkotim total të tyre.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button