Burri që vodhi 200,000 vezë çokollatë dënohet me 18 muaj burgim

Një burrë i quajtur “Lepuri i Pashkëve” nga policia në Britani është dënuar me 18 muaj burg për vjedhjen e 200,000 vezëve çokollatë.

Më 11 shkurt, 32-vjeçari Joby Pool vodhi Cadbury Creme Eggs në vlerë 40,000 dollarë, pasi hyri në një njësi industriale dhe u largua me ngarkesën në një kamion të vjedhur.

Vezët me çokollatë me qumësht, kanë një kult në Mbretërinë e Bashkuar dhe shiten ekskluzivisht gjatë periudhës së Pashkëve.

Cadbury, e cila është në pronësi të kompanisë amerikane të ushqimit Mondelez International, shet 220 milionë vezë kremi në Britani çdo vit.

Pool u burgos nga gjyqtari Anthony Lowe për një vit e gjysmë në Gjykatën Shrewsbury Crown të enjten. Gjysma e kësaj do të kalojë në burg dhe gjysma tjetër me licencë, me gjashtë muajt e tij të mëparshëm në paraburgim duke llogaritur kohën e tij pas hekurave.

Pool ishte deklaruar më parë fajtor për vjedhje.

Gjykata dëgjoi se Pool kishte përdorur një traktor të vjedhur për të tërhequr rimorkion plot me vezë larg njësisë industriale. /21Media

Back to top button