Caktohen gjyqtarët e katër ndeshjeve finale të garave evropiane

UEFA ka përcaktuar gjyqtarët e katër ndeshjeve finale të garave evropiane që do të zhvillohen, duke përfshirë finalen e Ligës së Kampionëve për meshkuj, atë për femra, pastaj finalen e Ligës së Evropës dhe të Ligës së Konferencës.
Komiteti i Gjyqtarëve të UEFA-s ka caktuar Clément Turpin për të arbitruar finalen e UEFA Champions League 2022 ndërmjet Liverpoolit dhe Real Madridit, e cila do të zhvillohet në “Stade de France” në Saint-Denis, të shtunën më 28 maj në orën 21:00.
Turpin do të ndihmohet nga bashkatdhetarët: Nicolas Danos dhe Cyril Gringore, ndërsa një tjetër francez, Benoît Bastien, do të jetë gjyqtari i katërt. Në VAR-it i është caktuar Jérôme Brisard, i cili do të ndihmohet nga Willy Delajod dhe dy italianët, Massimiliano Irrati dhe Filippo Meli.
Lina Lehtovaara do ta drejtojë finalen e Ligës së Kmapionëve për femra që do të zhvillohet më 21 maj, me ç’rast do të ballafaqohen Barcelona me Lyonin.
Finalen e Ligës së Evropës do ta arbitroj Slavko Vinčić. Aty ballafaqohen Frankfurti me Rangers.
Finalen e Ligës së Konferencës ndërmjet Romës dhe Feynoordit që do tëzhvillohet në Tiranë më 25 maj do ta drejtojë gjyqtari Istvan Kovacs.

Back to top button