Cila është gruaja më e gjatë në botë?

Me një gjatësi 215.16 centimetra, gruaja nga Turqia, Rumeysa Gelgi është zyrtarisht gruaja më e gjatë e gjallë në botë. Libri i Rekordeve Guinness i dha gruas turke 24-vjeçare rekordin botëror.
Një arsye për gjatësinë rekorde të njerëzve
është me emrin shkencor Sindroma Weaver, e cila çon në rritje të konsiderueshme.
Gruaja e re nga Turqia përdorë kryesisht një karrige me rrota, por gjithashtu mund të ecë me ndihmën e një rrotulluesi.
Gruaja më e gjatë në histori ishte nga Kina –
e gjatë 246.3cm,Zeng Jinlian e cila vdiq në vitin 1982.
Njeriu më i gjatë i gjallë në botë është gjithashtu një shtetas turk: ​​Sultan Kosen – i gjatë 251 centimetra.
Sipas Librit Guinness, vetëm katër njerëz ishin më të gjatë në histori. Robert Wadlow nga SHBA ishte personi më i gjatë në histori- me 272 centimetra. Kur vdiq, ai peshonte 199 kilogramë dhe ishte vetëm 22 vjeç.
Libri i Rekordeve Guinness dikur ishte porositur nga Birraria Guinness. Në vitin 1955 u botua edicioni i parë i “Rekordeve Botërore Guinness” me 198 faqe plot me nota kryesore – në një kopertinë të gjelbër, të zbukuruar me një qeste irlandeze. Që atëherë, Libri Guinness është bërë një bestseller. Janë shitur më shumë se 140 milionë kopje – në më shumë se 20 gjuhë.
Ndërkohë, libri i rekordeve u rendit i treti ndër librat më të shitur pas Biblës dhe Kuranit, raporton agjencia gjermane e lajmeve, DPA./E.D-21Media

Back to top button