Një grua sllovene është shpallur fajtore për prerjen e dorës me sharrë qëllimisht si pjesë e një mashtrimi të sigurimeve.

Një gjykatë në kryeqytetin Ljubljanës gjeti se Julija Adlesic, 22 vjeçare kishte marrë pesë polica sigurimi në vit para lëndimit të saj. Ajo kishte pohuar se ndodhi ndërsa priste degë.

22 vjeçarja priti të fitonte më shumë se 1 milion euro.

Tani ajo përballet me dy vjet burg, ndërsa i dashuri i saj është dënuar me tre vjet burg, transmeton rtv21.tv.

Adlesic dhe një numër i të afërmve u arrestuan në vitin 2019 pasi ajo arriti në spital me dorën e prerë mbi kyçin e dorës.

Gjykata gjeti se ajo dhe i dashuri i saj kishin lënë qëllimisht dorën e prerë, në vend që ta sillnin me vete për të siguruar që aftësia e kufizuar ishte e përhershme. Sidoqoftë, autoritetet e morën atë në kohë për ta qepur përsëri.

Prokurorët thanë se i dashuri i gruas kishte bërë gjithashtu kërkime në internet për duar artificiale ditët më parë. Prokurorët thanë se kjo ishte provë se lëndimi ishte i qëllimshëm.

Babait të të dashurit të Adlesic gjithashtu u dënua me kusht një vit.

Gjatë gjithë gjyqit, Adlesic kishte mohuar të kishte prerë me dashje dorën e saj.

Sikur pretendimi mashtrues të ishte i suksesshëm, çifti do të kishte marrë më shumë se gjysmë milioni euro si një shumë e madhe, me pjesën tjetër të paguar në këste mujore./21Media