Shtëpia e Bardhë i ka kthyer pikturat e Bill Clinton dhe George W. Bush në holl pas Donald Trump i fshehu në një dhomë që përdoret për ruajtje.

Portretet zyrtare presidenciale ishin të dukshme në korridorin e hyrjes së rezidencës ekzekutive në një video që Shtëpia e Bardhë postoi në llogaritë e saj në mediat sociale.

“Portretet u kthyen në vendet e tyre tradicionale në Ditën e Përurimit nga Zyra e Kuratorit,” i tha DailyMailit zyra e shtypit e Shtëpisë së Bardhë.

Trump zhvendosi portretet zyrtare të paraardhësve të tij në korrik të vitit 2020 në dhomën e ngrënies së Familjes së Vjetër, një dhomë e vogël jashtë dhomës së ngrënies shtetërore e përdorur për të ruajtur mbulesave të tavolinave dhe orendive.

Është një traditë të vendosësh portrete të presidentëve më të fundit në zonat më publike të Shtëpisë së Bardhë ku vizitorët mund t’i shohin ata kur bëjnë një turne dhe ku ato janë të dukshme për mysafirët gjatë ngjarjeve zyrtare.

Por Trump hoqi portretet e Bush dhe Clinton nga pikat e tyre të shquara dhe i zëvendësoi me presidentë të tjerë republikanë: portreti Bush u zëvendësua nga ai i Ëilliam McKinley dhe portreti Clinton u zëvendësua nga një nga Theodore Roosevelt.

Dhe Biden nuk e ka përjashtuar pritjen e Trump në Shtëpinë e Bardhë për zbulimin e portretit zyrtar të presidentit të 45-të.

Trump nuk e ftoi Barack Obamën në Shtëpinë e Bardhë për një portret që u zbulua gjatë mandatit të tij, i cili u pa si një këputje. Biden ka të ngjarë të presë Obama për zbulimin e portretit të tij gjithashtu.

Tradita e presidentëve të mëparshëm që kthehen në Shtëpinë e Bardhë për t’u takuar me pasardhësin e tyre për të zbuluar portretet e tyre duket se shtrihet në vitet 1970. Zakonisht zhvillohet gjatë mandatit të parë të një presidenti./21Media