Deputeti gjerman: Kosova e ka merituar kohë më parë liberalizmin e vizave

Deputeti i Bundestagut gjerman, Thomas Hacker, ka deklaruar se Presidenca Çeke në Bashkimin Evropian është duke bërë gjënë e duhur që po e trajton çështjen e procesin e liberalizimit të vizave për republikën e Kosovës.

Është e drejtë që presidenca çeke #BE po e trajton këtë çështje. Megjithatë, raporti i Komisionit Evropian nuk duhet të çojë në diskutime të mëtejshme dhe të pafundme. #Kosova e ka merituar #vizaliberalizimin shumë kohë më parë.”, ka shkruar Hacker.

Në anën tjetër, ministri i jashtëm i Çeksisë, Jan Lipavsky, pritet që të qëndrojë në Kosovë të enjten, më 29 shtator, në një vizitë që ndërlidhet me liberalizimin e vizave për qytetarët e vendit.

Çekia është aktualisht kryesuese e radhës në BE edhe ka thirrë një takim për 13 tetor të vendeve anëtare të unionit në të cilin veç tjerash do të diskutohet edhe liberalizimi i vizave për Kosovën./21Media

Artikuj të ngjashëm

Back to top button