Komisioni për të Drejtat e Njeriut, Barazi Gjinore për Persona të Pagjetur dhe Peticione me pesë vota për raportin e panelit përzgjedhës për shqyrtimin e aplikacioneve, intervistim dhe listën e ngushtë të kandidatëve për Avokat të Popullit.

Emrat e tre kandidatëve që u dërguan për votim në seancë janë Edona Hajullahu, Naim Qelaj, Xhavit Shala.

Këtë raport e abstenuan tri deputetët anëtarë të këtij komisioni nga radhët e Lëvizjes Vetëvendosje.

Ndaj abstenimit të deputetëve të LVV ka reaguar deputetja e AAK-së, Teuta Haxhiu e cila e ka konsideruar si veprim pa koment.

Në këtë mbledhje të Komisionit u vendos që të ftohet për raportim zëvendëskryeministri, Driton Selmanaj lidhur me mos përfshirjen e fatit të personave të pagjetur në Uashington. Kjo kërkesë ka ardhur nga Lëvizja Vetëvendosje.