Dhjetë hite të Tina Turner

Tina Turner, e cila ka vdekur në moshën 83 vjeçare , krijoi shumë regjistrime klasike me kombinimin e saj fitues të R&B, funk, rock dhe pop, të gjitha të realizuara me fuqinë e saj të veçantë vokale të papërpunuar.

Këngët e gjurmojnë historinë e saj nga partneriteti i saj i pakënaqur me burrin e parë Ike deri në rikthimin e saj të viteve 1980 me mirësjellje të një grupi britanik sintetik pop.

Këtu është zgjedhja e hiteve të saj më të njohura dhe më të pëlqyera.

1. River Deep, Mountain High (1966)
2. Proud Mary (1971)
3. Nutbush City Limits (1973)
4. Let’s Stay Together (1983)
5. What’s Love Got to Do With It (1984)
6. Private Dancer (1984)
7. We Don’t Need Another Hero (1985)
8. The Best (1989)
9. Steamy Windows (1989)
10. GoldenEye (1995) /21Media

Back to top button