Disa shtrimet efektive për gratë pas moshës 40 vjeçare

Fillimi i të 40-ave është një pikë kritike në jetë. Sipas Ken Fox, profesor i stërvitjes dhe shkencave shëndetësore në Universitetin e Bristol në mesin e viteve 40 masa e muskujve fillon të ulet dhe depozitat e yndyrës fillojnë të krijohen. Kjo mund të çojë në obezitet, diabet, presion të lartë të gjakut, probleme me zemrën, goditje në tru dhe disa forma të kancerit.
Bright Side tregon disa ushtrime që mund t’i bëni çdo ditë për të zvogëluar ato rreziqe.
Mos lejoni që metabolizmi juaj të ngadalësohet 

Kardio me intensitet të lartë stimulon metabolizmin tonë, gjë që është më se e nevojshme për të motivuar pas një moshe të caktuar.
Pra, për të parandaluar ngadalësimin e metabolizmit ne duhet ta bëjmë këtë ushtrim një herë ose dy herë në javë.
Mbahuni fort

Çdo grua dëshiron të ketë të pasme të rrumbullakta, por edhe personat më fatlumë që e kanë pasur natyrisht pa ndonjë trajnim do të fillojnë ta humbasin atë pas moshës 40 vjeç falë rënies së masës së muskujve. Duke bërë këtë ushtrim të parandalojnë lëndimet duke përmirësuar fleksibilitetin tuaj.
Për të luftuar dhe parandaluar dhimbjen e shpinës 

Për të luftuar dhe për të parandaluar dhimbjen e shpinës, bërja e këtij ushtrimi për 90 sekonda 3 herë në javë është një mënyrë e shkëlqyeshme për të tonosur të gjithë muskujt thelbësorë të trupit. Forcon barkun tonë, muskujt e gjoksit dhe ata që rrethojnë shtyllën kurrizore.
Mbroni veten nga artriti

Dhimbja kronike e kyçeve mund të sulmojë të rriturit e të gjitha moshave, kështu që nuk është kurrë herët për të filluar parandalimin e saj dhe një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë është trajnimi i forcës. Nuk duhet të shpenzoni orë të tëra duke ngritur pesha të rënda. Bërja e shtytjeve të ngurta me 1-3 kg në çdo dorë, 2-3 herë në javë mund të bëjë mrekulli për trupin tuaj.
Mbroni zemrën tuaj – stërvitje në një makineri

Kardio me ndikim të ulët është një mënyrë e shkëlqyeshme për gratë mbi 40 vjeç për të mbajtur një zemër të shëndetshme. Por, nëse vërtet dëshironi që shëndeti juaj i zemrës të përfitojë, duhet të ushtroni në 80% të shkallës maksimale të zemrës për të paktën 30 minuta, 3-4 herë në javë. Nëse 10 është aq e vështirë sa mund të bëni në një shkallë prej një deri në 10, atëherë duhet të punoni në nivelin 8.
Jetoni në mënyrë aktive-ecni

Ecja është ushtrimi më i thjeshtë dhe më i mirë që çdokush mund të bëjë. Ndërsa djeg kalori, tonifikon trupin tonë dhe përmirëson disponimin tonë, gjithashtu nuk i lodh nyjet tona të brishta, gjë që është shumë e rëndësishme pas një moshe të caktuar./21Media
|m1\-w|m3ga|m5

Back to top button