Ekonomia në kohën e COVID-19, 10 milionë euro dëme në ditë

OEK shpalos propozimet për mbështetjen e sektorit privat

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi, deklaroi se kemi 10 milionë euro dëme në baza ditore në vend për shkak të situatës me COVID-19.

“Kjo është jashtëzakonisht shumë për ekonominë tonë nëse kjo zgjat deri në 3 muaj që janë diku 1 miliardë euro dëme në ekonominë e vendit që është pothuajse 1/7 e GDP-së”, tha ai.

Po ashtu, Rukiqi përmendi edhe efektet e tjera në GDP dhe sipas vlerësimeve të fundit rritja ekonomike prej 4.5%, në variantin më optimistë do të ulet në 2.6%, ndërsa sipas tij, ka edhe vlerësime të tjera që thonë se do të jetë 1.5%.

Për një ekonomi të vogël sikurse e Kosovës që është e kufizuar në resurse, ai tha se është jashtëzakonisht problematike.

Rukiqi përmendi se ka rënie të qarkullimit deri në 20% në sektorin e ndërtimit dhe prodhimit.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button