Elon Musk “nuk është mbi ligjin”, paralajmëron rregullatori amerikan

Elon Musk "nuk është mbi ligjin", paralajmëron rregullatori amerikan

Një rregullator amerikan thotë se po i shikon ngjarjet në Twitter me “shqetësim të thellë” pasi zyrtarët kryesorë të privatësisë dhe pajtueshmërisë së platformës raportohet se u larguan.

Komisioni Federal i Tregtisë (FTC) tha se shefi i ri ekzekutiv Elon Musk “nuk ishte mbi ligjin”.

Kompania ka qenë në rrëmujë që kur Musk filloi të pushonte mijëra punonjës javën e kaluar.
Mundësia e përdoruesve për të blerë statusin e verifikuar si pjesë e një abonimi të ri ka ngritur shqetësimin se Twitter mund të mbushet me llogari të rreme.

Të enjten, Yoel Roth, i cili kishte qenë kreu i sigurisë së Twitter, përditësoi profilin e tij në platformën e mediave sociale për të treguar se ai nuk ishte më në këtë rol.

Shefi i privatësisë Damien Kieran dhe shefja e pajtueshmërisë Marianne Fogarty dhanë dorëheqjen sipas raporteve dhe shefja e sigurisë së kompanisë Lea Kissner gjithashtu dhanë dorëheqjen.

Largimet mund të rrisin rrezikun e shkeljes së urdhrave rregullator nga Twitter. Firma u gjobit me 150 milionë dollarë në maj për shitjen e të dhënave të përdoruesve dhe duhej të pajtohej me rregullat e reja të privatësisë.

“Ne po ndjekim zhvillimet e fundit në Twitter me shqetësim të thellë,” tha Douglas Farrar, drejtori i marrëdhënieve publike të FTC.
“Asnjë shef ekzekutiv apo kompani nuk është mbi ligjin dhe kompanitë duhet të ndjekin dekretet tona të pëlqimit.”

Farrer tha se FTC kishte “mjete të reja për të siguruar pajtueshmërinë dhe ne jemi të përgatitur t’i përdorim ato”.

Twitter pagoi gjobën në maj për të zgjidhur akuzat se kishte përdorur në mënyrë të paligjshme të dhënat e përdoruesve për të ndihmuar në shitjen e reklamave të synuara.

Që nga marrja e përgjegjësisë, Musk ka shkarkuar ish-shefin ekzekutiv Parag Agrawal dhe drejtues të tjerë të lartë, dhe shefat e reklamave dhe marketingut të kompanisë janë larguar gjithashtu, duke shtuar shqetësimet se Twitter nuk ka mjaftueshëm njerëz për të mbikëqyrur që rrjeti social të mbetet në përputhje me rregulloret./21Media

Artikuj të ngjashëm

Back to top button