​Erdogan kërkon nga Italia njohjen e Palestinës

Presidenti i Turqisë Recep Tayyip Erdogan i kërkoi të mërkurën kryeministres së Italisë Giorgia Meloni të njohë shtetin palestinez.

Erdogan tha përmes telefonit se shpreson se Italia do të jetë “në anën e duhur të historisë”, duke ndjekur shembullin e Spanjës, Irlandës dhe Norvegjisë në njohjen e Palestinës si shtet.

“Duhet të rritet presioni për të ndaluar sulmet brutale të Izraelit ndaj Palestinës dhe për të detyruar administratën izraelite të respektojë ligjin ndërkombëtar”, njoftoi Presidenca e Republikës së Ankarasë.

Back to top button