Euro i afrohet nivelit të dollarit

Aksionet globale ranë, nafta ra dhe euro iu afrua barazisë me dollarin të martën.
Euro ra deri në 1,0005 dollarë kundrejt dollarit amerikan, duke iu afruar gjithnjë e më shumë barazisë për herë të parë që nga dhjetori i vitit 2002, pasi investitorët shqetësohen se një krizë energjetike do ta çojë rajonin në një recesion, shkruan Reuters.
“Ndjenja e rrezikut po dominon tregjet globale”, tha Yuting Shao, makrostrateg në State Street Global Markets.
“Dollari është monedha e rezervës ndërkombëtare. Pra, kur ka një rrezik recesioni ose ka rritje të paqëndrueshmërisë, monedha e gjelbër është monedha që njerëzit nxitojnë sepse ajo është më e sigurta”, shtoi Shao.

Indeksi i dollarit u rrit në 108.44, më i larti që nga tetori 2002./21Media

Back to top button