Faruk Ajeti ambasador i Kosovës në Gjermani

2 min read

Faruk Ajeti u akreditua Ambasador i Republikës së Kosovës në Gjermani.

Ajeti ia ka dorëzuar letrat kredenciale Presidentit të Republikës Federale të Gjermanisë, Frank-Walter Steinmeier, duke u akredituar kështu si Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë i Republikës së Kosovës në Gjermani, kështu ka njoftuar Ambasada e Kosovës në Gjermani.

Ambasadori Ajeti gjatë ceremonisë akredituese u prit me nderime të larta shtetërore nga presidenti gjerman Steinmeier.

Sipas njoftimit, gjatë ceremonisë së akreditimit dhe audiencës Steinmeier i ka uruar mirëseardhje Ambasadorit Ajeti me rastin e fillimit të misionit diplomatik në Berlin, duke shprehur konsideratën e tij të lartë për marrëdhëniet shumë të mira ndërmjet dy vendeve dhe duke vënë në pah mbështetjen e vazhdueshme të Gjermanisë për Kosovën dhe përkushtimin e saj ndaj perspektivës euro-atlantike.

Në një bisedë Steinmeier dhe Ajeti diskutuan mundësitë e thellimit dhe avancimit të marrëdhënieve bilaterale ndërmjet Kosovës dhe Gjermanisë, duke theksuar nevojën e thellimit të bashkëpunimit ndërshtetëror, ekonomik dhe kulturor.

Gjatë fjalës së tij, Ambasadori Ajeti i përcolli Presidentit Steinmeier përshëndetjet e përzemërta të Presidentes së Republikës së Kosovës, dr. Vjosa Osmani-Sadriu, duke ritheksuar raportet e shkëlqyeshme ndërmjet dy shteteve.

“Kosova dhe Gjermania kanë marrëdhënie speciale dhe do të kenë miqësi të përhershme. Gjermania mbetet për Republikën e Kosovës një partnere strategjike dhe aleat i dëshmuar historik i vendit dhe qytetarëve të saj”, ka theksuar Ajeti.

Ajeti ka diplomuar në Institutin e Shkencave Politike në Universitetin e Vjenës me doktoraturë në “Politikat e Kosovës në Austri 1986-1999” dhe magjistraturën në Institutin e Shkencave Politike në Universitetin e Vjenës.

Ambasadori Ajeti është ambasadori i katërt i Republikës së Kosovës në Republikën Federale të Gjermanisë./21Media