Fjala më e kërkuar në Google për vitin 2022

Fjala “Wordle” kurorëzoi vendin e parë si termi më i kërkuar i Google në botë dhe në SHBA për vitin 2022.
Kërkimet u zbuluan nga gjigandi i teknologjisë në raportin e tyre vjetor “Year in Search”.
E lëshuar nga inxhinieri i softuerit amerikan Josh Wardle në vitin 2021, thjeshtësia e lojës së përditshme të fjalëve ka gjetur tërheqje masive.
Përdoruesve u jepen maksimumi gjashtë përpjekje për të marrë me mend fjalën e ditës. Është gjithmonë një fjalë me pesë shkronja dhe fjala është e njëjtë për të gjithë, shkruan BBC.
Wordle u bë aq popullor saqë kërkimet në Google nga lojtarë të dëshpëruar që kërkonin përgjigje ndikuan në tendencat e tjera kryesore të kërkimit të Google. Shtatë nga 10 përkufizimet më të kërkuara të fjalëve në 2022 ishin përgjigjet e Wordle.
Ngjarjet e mëdha gjithashtu patën një ndikim në kërkimet në internet.
Vdekja e Mbretëreshës Elizabeth II në shtator u rendit në pesëshen e parë për interesin e përgjithshëm global të kërkimit. Ukraina ishte termi i tretë më i kërkuar.
Për sa i përket të famshmëve, Johnny Depp kryesoi listat e interesit të kërkimit midis aktorëve, pas rastit të tij për shpifje kundër Amber Heard gjatë verës.
Depp u pasua nga Will Smith, i cili u bë kryefjalë pasi goditi me shuplakë komedianin Chris Rock drejtpërdrejt në skenë përpara miliona njerëzve të sintonizuar në Academy Awards.
Ikona e tenisit Serena Williams u shfaq si atletja numër dy më e kërkuar në SHBA, në qendër të vëmendjes nga njoftimi i daljes në pension të saj dhe stuhia mediatike pas momenteve të fundit të Williams në US Open.
Dhe përdoruesit e Google në SHBA treguan një interes të madh për t’u pasuruar shpejt. Numrat e lojërave të llotarisë Mega Millions dhe Powerball ishin të larta në 10 vendet kryesore me interes në kërkim në SHBA dhe në mbarë botën.
Raporti i tendencës së Google gjithashtu vuri në dukje mënyrat interesante në të cilat përdoruesit kërkonin informacion, si shkrepja e një fotoje, të folurit në telefon dhe – gumëzhitja./21Media
Raporti vjetor “Year in Search”


Back to top button