FMN kërkon monitorimin e valutave digjitale

Drejtoresha e FMN-së, Christine Lagard tha se këto valuta kanë ndikim të dukshëm

Teknologjia financiare të tilla si monedhat digjitale, natyrisht “tundin” sistemin bankar dhe ato duhet të kontrollohen në mënyrë që të ruhet stabiliteti.

Kështu tha drejtoresha e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), Christine Lagard në një panel diskutimi në kuadër të sesionit pranveror të FMN-së në Uashington, ku vuri në dukej se valutat digjitale kanë ndikim të dukshëm në operatorët në sektorin financiar. Megjithatë, ajo paralajmëroi se ndryshimet e tilla në industrinë financiare duhet të pasohen nga rregulloret.

“Ne nuk duam risitë që sistemi do të tronditet në mënyrë që të humbë stabilitetin e nevojshëm”, tha Lagard.

Startups dhe kompanitë e mëdha të teknologjisë tërheqin gjithnjë e më shumë vëmendje në sektorin bankar, dhe Facebook thuhet se po zhvillon valutën e vet digjitale, ndërsa Apple muajin e kaluar zbuloi kartën e saj të kreditit në partneritet me bankën “Goldman Sachs”.

Kompanitë teknologjike që hyjnë në sektorin bankar, sipas Lagard, duhet të jenë subjekt i rregulloreve.

Back to top button