​Franca vendos helikopter në kufirin me Italinë

Franca të martën në mëngjes vendosi një helikopter të policisë doganore në kufirin e saj jugor me Italinë, ku automjetet tokësore anti-terroriste tashmë ishin pozicionuar si pjesë e masave për të rritur kontrollet kufitare në përgjigje të rritjes së emigranteve dhe refugjatëve që mbërrijnë nga deti në ishullin italian Lampedusa.

Helikopteri fluturoi mbi Pont Saint-Ludovic dhe Ponte San Luigi përkatësisht në anën franceze dhe italiane të kufirit që është një pikë kalimi popullore për emigrantët dhe refugjatët që kalojnë tranzit përmes Italisë në rrugën e tyre drejt vendeve më veriore, raporton ANSA.

Kontrollet gjithashtu thuhet se janë shtuar në shërbimet hekurudhore midis Ventimiglia dhe Nice, si dhe në trenat që qarkullojnë midis Ventimiglia dhe Cuneo dhe midis Breil dhe Nice.

Back to top button