Furrëtarët kërkojnë të rritet çmimi i bukës në Turqi

Kryetari i furrëtarëve të Stambollit, Erdogan Çetin deklaroi se tregtarët kërkuan rritje të çmimit të bukës.

Duke vënë në dukje se në qytet prodhohen rreth 20 milionë bukë në ditë, Çetin tha se gjysma e tregtarëve nuk mund të përballojnë shpenzimet dhe se produkte alternative që shiten në shumë furra buke për të mbijetuar.

Çetini ka shpjeguar se aktualisht janë në vëzhgim dhe se për këtë do të bëjnë një studim në ditët në vijim, transmeton rtv21.tv
Duke nënvizuar se gjatë këtij muaji nuk do ketë rritje çmimi, Çetin tha: “Nuk do të ishte shumë e saktë të jepej një datë e qartë. Sepse tarifa zyrtare e këtij muaji është nxjerrë. Është e sigurt që rritja e çmimit nuk do të jetë në janar. Shkurt. Do të ulemi dhe do ta shikojmë gjatë muajit. Sigurisht që kemi edhe shpenzime. Shpresojmë të takohemi në një pikë të përbashkët. Do të vijmë. me një vendim që do t’i bëjë të lumtur si tregtarët, ashtu edhe qytetarët tanë”, tha ai./21Media

Back to top button