Gjermanët i thonë lamtumirë verës me bileta udhëtimi prej 9 euro

Vera e udhëtimeve me kosto të ulët në Gjermani ka përfunduar pasi shefat e transportit bëjnë thirrje për ndalimin e eksperimentit të tyre të çmimeve të lira.
Për tre muaj me diell, pasagjerët janë grumbulluar për të përfituar nga një biletë e vetme mujore që kushton 9 Euro.
Në total, 52 milionë nga biletat, të cilat i lejuan ata të përdorin çdo transport publik rajonal ose lokal janë shitur.
Por oferta përfundon në mesnatën e së mërkurës, transmeton rtv21.tv.
“Është një nga idetë më të mira që kemi pasur”, tha kancelari, Olaf Scholz.
Dhe skema, që llogaritet se ka kushtuar më shumë se 2.5 miliardë euro në subvencione të qeverisë federale, duket se ka qenë një sukses politik dhe social.
Sipas Shoqatës Gjermane të Transportit, skema do të ketë çuar në një reduktim prej 1.8 milion ton në emetimet e CO2. Por llogaritja – e bazuar pjesërisht në hulumtimin që sugjeron se bileta e lirë kishte joshur njerëzit të përdornin transportin publik, në vend të makinave të tyre për herë të parë./21Media

Back to top button