Gjermania bie nga vendi i tretë në të shtatin

Gjermania bie nga vendi i tretë në të shtatin

Gjermania nuk zë më një pozitë udhëheqëse përsa i përket konkurrencës në krahasim me vendet e tjera. Në renditjen e re të Forumit Ekonomik Botëror, Republika Federale bie nga vendi i tretë në vendin e shtatë.

Gjermania kapërcehet nga Hong Kongu, Hollanda, Zvicra dhe Japonia. Drejtues këtë vit është Singapori, i ndjekur nga SH.B.A. Kina është renditur ende në vendin e 28-të në 141 vendet e anketuara në Raportin Global të Konkurrencës së 2019.

Ekonomia e Gjermanisë është veçanërisht e zymtë për sa i përket teknologjisë së informacionit: me lidhje të Internetit përmes kabllit optik-optik, Gjermania vjen në vendin e shtatë, dhe lidhjet me brez të gjerë në 58-të, shkruan “Der Spiegerl”, përcjell rtv21.tv

Në kategorinë e aftësive të inovacionit, Gjermania mbetet në vendin e parë. Kjo ka të bëjë me numrin e patentave të regjistruara ose botimeve shkencore.

Gjermania është ende mbi mesataren Stabiliteti makroekonomik, i cili merr parasysh inflacionin dhe nivelin e borxhit, gjithashtu ka pikat kryesore. Për sa i përket asaj se sa përshtaten vendet me modelet dixhitale të biznesit, vetëm dy nga 20 ekonomitë e para përfundojnë në dhjetëshen e parë: SHBA në vendin e parë, Gjermania në vendin e nëntë.

Në indeksin e përgjithshëm të konkurrencës, vendet e para janë afër njëra-tjetrës. Singapori hyn në 84.8 pikë nga 100, Gjermani 81.8. Mesatarja për të gjitha vendet është 61 pikë, me Republikën Demokratike të Kongos, Jemenin dhe Adadin në fund./21Media