Gjuriq: Bllokadat në Kosovë, “sulm ndaj lirisë së lëvizjes së serbëve”

1 min read

Gjuriq tha qarqet politike në Prishtinë “tregojnë frikën nga mbështetja të Vuçiq e gëzon te serbët në Kosovë”

Nënkryetari i Partisë Përparimtare Serbe (SNS), Marko Gjuriq, deklaroi të mërkurën se barrikadat, të cilat janë vendosur në Kosovë në një aksion të sinkronizuar dhe të organizuar, është “në fakt sulm në serbët në Kosovë, në lirinë e tyre të lëvizjes, por edhe në të drejtën e tyre që të zgjedhin”.

Gjuriq, i cili është drejtor i të ashtuquajturës Zyrë për Kosovën, tha se në këtë mënyrë qarqet politike në Prishtinë “tregojnë frikën nga mbështetja të cilën kryeministri Aleksandar Vuçiq e gëzon te serbët në Kosovë”.