IOC: Sanksionet kundër Rusisë dhe Bjellorusisë të mbeten në fuqi

Presidenti i Komitetit Olimpik Ndërkombëtar (IOC), Thomas Bach, ka përsëritur se sanksionet kundër Rusisë dhe Bjellorusisë në lidhje me pushtimin rus të Ukrainës duhet të mbeten në fuqi.
Bach tha gjithashtu në një mesazh të Vitit të Ri, se IOC do të vazhdojë të mbështesë komunitetin olimpik të Ukrainës.
IOC vendosi sanksione ndaj qeverive dhe shteteve ruse dhe bjelloruse menjëherë pas fillimit të pushtimit të Ukrainës në fund të shkurtit.
Sanksionet nuk përfshinin asnjë ngjarje sportive ndërkombëtare në të dy vendet dhe asnjë nga simbolet e tyre të shfaqur në ngjarje.
“Këto sanksione kundër shteteve dhe qeverive ruse dhe bjelloruse duhet dhe do të mbeten në fuqi”, tha ai.
“Ne po mbështesim atletët dhe anëtarët e komunitetit olimpik ukrainas kudo me gjithë solidaritetin tonë”, shtoi ai.
“Ne duam të shohim një ekip të fortë nga Ukraina në Lojërat Olimpike Paris 2024 dhe Lojërat Olimpike Dimërore Milano Cortina 2026”, tha Bach.

Back to top button