Këto pjesë të trupit kanë nevojë për krem kundër diellit

 

Vera është afër, dhe ne mezi po presim çdo ditë. Në këtë stinë vendosim krem dielli në krahë, shpinë, qafë dhe fytyrat tona, megjithatë ka disa vende që dëshirojnë të njëjtën mbrojtje edhe pse do t’ju befasojnë. Njollat e mëposhtme shpesh neglizhohen kur bëhet fjalë për kremin kundër diellit, por ato në të vërtetë janë pjesë për të cilat duhet të kujdeseni sa më parë.

Skalpi: Mund të duket sikur skalpi juaj nuk ka nevojë për ndonjë mbrojtje shtesë sepse ka flokë që e mbulojnë atë. Sidoqoftë, dielli mund të shkaktojë lehtësisht dëmtime të kokës. Flokët tuaj thahen për shkak të efekteve të çdo klori dhe kripe.

Buzët: Është më mirë të mos e neglizhoni këtë pjesë të trupit tuaj, pasi ekspozimi i zgjatur i diellit çon në degëzime të shumta. Buza juaj e poshtme ka një shans më të lartë për tu prekur. Gjithashtu mbani në mendje se ndryshimi i ngjyrës së buzëve është një tjetër rezultat i dëmtimit të diellit.

Shputat e këmbëve: Jo vetëm që duhet të vendosni krem kundër diellit në majat e këmbëve tuaja por edhe në shputat. Nëse bëni banjo dielli ndërsa shtriheni në bark, fundet e këmbëve tuaja janë të ekspozuara ndaj diellit. Lëkura atje është e ndjeshme dhe digjet shumë shpejt.

Zona nën sy: është e prirur për rrathë të zinj dhe skuqje, prandaj është thelbësore që të kujdeseni edhe për këtë vend. Rrezet e diellit mund të thellojnë rrudhat tuaja.

Back to top button