Kurti: Ky proces duhet të përfundojë me dënimin e Thaçit dhe Veselit.- Konjufca: Qëllimi ishte ta eliminojnë Vetëvendosjen nga skena politike,-Veseli: Secili duhet të mbaj përgjegjësi për veprimet në "Syrin e Popullit"

Kurti: Ky proces duhet të përfundojë me dënimin e Thaçit dhe Veselit.- Konjufca: Qëllimi ishte ta eliminojnë Vetëvendosjen nga skena politike,-Veseli: Secili duhet të mbaj përgjegjësi për veprimet në “Syrin e Popullit”

Lideri i Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti dhe nënkryetari i kësaj partie, Glauk Konjufca, dhanë dëshmitë e tyre para Prokurorisë Themelore të Prishtinës për kallëzimin penal që këta të dy kanë ngritur ndaj presidentit, Hashim Thaçi dhe kryetarit të Kuvendit, Kadri Veseli, me deklarimin nën betim që kanë bërë gjatë dëshmisë së tyre në rastin “Syri i Popullit”. Ndërsa kryetari i PDK-së Kadri Veseli tha se kjo organizatë ka qenë e vërtetë dhe secili duhet të mbaj përgjegjësi për veprimet në këtë organizatë.(Teksti-Kujtesa Bajrami – Fana, kamera: Aid Berkolli)./21Media