Mbretëria e Bashkuar dhe Finlanda janë ‘miq të mëdhenj’

Presidenti finlandez, Sauli Niinisto tha se Mbretëria e Bashkuar dhe Finlanda janë “miq të mëdhenj” dhe “partnerë të fortë sigurie”.

“Ne nënshkruam një deklaratë të përbashkët – do të qëndrojmë së bashku dhe do të mbështesim njëri-tjetrin në çdo rrethanë, në mot të mirë dhe të keq.”

“Këtu në Finlandë ne vlerësojmë mbështetjen e fortë të Mbretërisë së Bashkuar për politikën e dyerve të hapura të NATO-s dhe për anëtarësimin e mundshëm në NATO”, tha presidenti finlandez.

Sauli Niinisto tha se bashkimi me NATO-n nuk do të ishte “kundër askujt” dhe shtoi “ne do të dëshironim të maksimizonim sigurinë tonë në një mënyrë ose në një tjetër, ndërsa mendojmë për anëtarësimin në NATO”, shkruan BBC./21Media

Back to top button