Mercedes planifikon pagesa vjetore për rritjen e shpejtësisë

Mercedes-Benz do të ofrojë një shërbim abonimi online në SHBA për t’i bërë makinat e tij elektrike të jenë më të shpejta.
Për një kosto vjetore prej 1200 dollarësh (991 £) pa taksa, kompania do të mundësojë që disa prej automjeteve të saj të përshpejtojnë nga 0-60 mph në sekondë më shpejt.
Ai vjen pasi prodhuesi rival BMW ofroi një veçori abonimi në fillim të këtij viti – për sediljet me ngrohje.
Mercedes ka konfirmuar për BBC News se aktualisht nuk planifikon të prezantojë “Rritja e Përshpejtimit” në Mbretërinë e Bashkuar.
Ai do të jetë i disponueshëm për blerje në SHBA për automjetet Mercedes-EQ EQE 350 dhe EQS 450, si dhe homologët e tyre SUV.
Sipas dyqanit online Mercedes në SHBA , funksioni “rrit elektronikisht” prodhimin e motorit të makinës, si dhe çiftit rrotullues.
Gjithsesi, vlerësohet se kjo arrin në një rritje prej 20-24% në prodhim, duke lejuar një Mercedes-EQ 350 SUV të përshpejtojë nga 0-60 mph në rreth 5.2 sekonda, në krahasim me 6.2 sekonda pa abonim./21Media

Back to top button