Të paktën 4,000 raste të fëmijëve që sulmuan prindërit e tyre u raportuan në polici gjatë izolimit në Britannë e Madhe zbulojnë shifrat alarmante.

Episodet e tilla të dhunshme u ngjitën me 25 përqind gjatë periudhës nga marsi deri në qershor kur kontakti social jashtë familjeve ishte i kufizuar.

Një nënë rrëfeu se ishte përplasur për muri dhe ishte  murit rrëzuar nga e bija, e cila gjithashtu e ndoqi atë me një dërrasë druri, përcjell portali rtv21.tv

Ajo i tha ITV’s Good Morning Britania: Nuk mund ta përshkruaj dëshpërimin që ndiej. Unë u ndjeva e zemëruar, e pafuqishme, u ndjeva e shqetësuar për të, duke dashur që ajo të marrë mbështetjen që i nevojitet, sepse kjo vjen nga një pozicion i çështjeve të shëndetit mendor. Ky nuk është një fëmijë i lumtur i shëndetshëm që sillet kështu. Ajo filloi të tymos, u përshkallëzua … Ajo më mbështeti për muri me duart rreth fytit tim, më ndoqi me një copë druri për të më sulmuar me të.”

Nëna shtoi: Ka pasur raste kur jam ndjerë vërtet në rrezik, nga mendimi se kjo mund të shkojë keq, unë mund të bija poshtë shkallëve ose ajo mund të më godiste dhe unë mund të godisja kokën gabimisht. Shpesh më ka ardhur rasti që të thërras policinë, për ta hequr atë nga mjedisi dhe të jem i sinqertë në raste të tilla si unë ndjej lehtësim të plotë vetëm për të patur hapësirë ​​frymëmarrjeje.”

Rritja e rasteve të fëmijëve që sulmojnë prindërit e tyre u vu në pah nga komisioneri i viktimave Dame Vera Baird në Parlamentin e Britanisë./21Media