30 ditë paraburgim

30 ditë paraburgim

Gjykata Themelore në Gjilan ka caktuar 30 ditë paraburgim ndaj të pandehurit Sh. B., nën dyshimin se për një kohë të pacaktuar ka shfrytëzuar seksualisht të miturën L. S., e cila për shkak të natyrës biopsikike, nuk ka mundur të gjykojë ose të vlerësojë pasojat e marrëdhënieve seksuale.

Me këto veprime i pandehuri dyshohet të ketë kryer veprën penale “dhunim”.

Gjyqtari i procedurës paraprake në Departamentin e Krimeve të Rënda, pas shqyrtimit të shkresave të lëndës, ka konsideruar se janë përmbushur kushtet ligjore për caktimin e masës së paraburgimit ndaj të pandehurit, pasi që ky është një rast i ndjeshëm dhe për këtë vepër parashihet një dënim mjaft i lartë.