Luzha: Pa përfshirjen e SHBA-ve Kosova nuk duhet të marrë pjesë në dialog.-Tahiri: SHBA-të gjithmonë janë prezentë në procesin e dialogut.-Krasniqi: Kosova-SHBA-të-BE-ja në koordinim për dialogun

Luzha: Pa përfshirjen e SHBA-ve Kosova nuk duhet të marrë pjesë në dialog.-Tahiri: SHBA-të gjithmonë janë prezentë në procesin e dialogut.-Krasniqi: Kosova-SHBA-të-BE-ja në koordinim për dialogun

Ende nuk dihet zyrtarisht se kur do të mbahet takimi i radhës midis palës kosovare dhe asaj serbe në kuadër të dialogut, edhe pse presidenti i Serbisë ka deklaruar se takimi do të mbahet më 7 shtator. Në Qeverinë  e Kosovës thonë se ende nuk kanë ftesë zyrtare nga Bashkimi Evropian. Analistët vlerësojnë se pala kosovare duhet të kërkojë përfshirjen intensive të SHBA-ve në këtë proces.(Teksti-Burim ZARIQI)./21Media