Aleanca Kosova e Re (AKR) beson që Kosova duhet të punojë me aleatët e saj në procesin për normalizimin e marrëdhënieve me Serbinë që duhet të çojë në njohje të ndërsjellë. Kryetari i AKR-së, Behgjet Pacolli në një intervistë për kp ka folur edhe rreth kandidaturës së tij për president, por edhe për diskutimet e bëra nga partitë politike për këtë post.

Ndërsa se a e përkrahë mocionin e mosbesimit ndaj Qeverisë Hoti të iniciuar nga Vetëvendosje, Pacolli ka thënë se do të vazhdojë të luajë një rol konstruktiv në skenën politike të Kosovës porse nuk janë për zgjedhje në kohë pandemie.

“Unë nuk kam shpallur asnjë kandidaturë për pozitën e Presidentit të Republikës dhe asnjë nga komentet e bëra nuk janë bërë nga unë. Unë mendoj se Kosova ka një President që ka kompetenca dhe mandat të plotë kushtetues dhe për sa kohë nuk ka ardhur koha për zgjedhjen e Presidentit, gjë që do t’i bënte partitë parlamentare të ulen së bashku dhe përmes dialogut dhe konsensusit të arrijnë një marrëveshje për Presidentin e ardhshëm, unë nuk mendoj se është realitet të bëhen njoftime për kandidatët presidencialë. Realiteti vjen kur vjen koha për të folur për këtë çështje dhe kur të gjitha partitë politike kanë një dialog për Presidentin. Është ende herët për këtë”, ka thënë Pacolli.

Ndërsa sa i përket mocionit të Lëvizja Vetëvendosje për rrëzimin e Qeverisë Hoti, Pacolli ka thënë se “gjatë pandemisë nuk duhet të kemi zgjedhje”.

“Që nga hyrja në politikën e Kosovës, unë kam luajtur një rol konstruktiv për të siguruar që Kosova të ketë një qeveri funksionale. Që nga viti 2008 kam mbështetur çdo qeveri sepse besoj se Kosovës i duhet stabilitet politik dhe ekonomik për të ecur me reformat e duhura. AKR do të vazhdojë të luajë një rol konstruktiv në skenën politike të Kosovës, duke punuar me të gjitha partitë parlamentare dhe duke kërkuar konsensus për çështjet kryesore kombëtare dhe shtetërore. Qeveritë varen nga shumica në Kuvend. Ne do të shohim se si zhvillohen gjërat, por unë mendoj se gjatë pandemisë nuk duhet të kemi zgjedhje, por duhet të punojmë për të ndërtuar unitet dhe konsensus për çështje kyçe siç janë pandemia, dialogu, ekonomia dhe Gjykata e Hagës. Qytetarët presim që qeveria dhe parlamenti të punojnë. Ne përziejmë shpesh pushtetin me shtetin. Për çështjet kryesore për shtetin nuk duhet të ketë qeveri kundër opozitës. Por ne duhet të qëndrojmë të bashkuar. Kjo është qasja ime në politikë”, ka deklaruar i pari i AKR-së, duke thënë se kjo parti është e gatshme për zgjedhje.

“AKR është gjithmonë e gatshme për zgjedhje. Ne punojmë me strukturat tona në Kosovë për të përgatitur partinë për sfidat me të cilat mund të përballemi si vend dhe të punojmë me qytetarët në terren për të promovuar vizionin dhe programin tonë. Ne nuk jemi ata që vendosim kur të shkojmë në zgjedhje, por ne jemi të gatshëm dhe të përgatitur të shkojmë në zgjedhje sa herë që Kuvendi e gjykon të nevojshme”, ka thënë Pacolli.