Janë pranuar 1157 aplikacione, kurse pos pensionit janë edhe disa të drejta si strehimi dhe banimi

Janë pranuar 1157 aplikacione, kurse pos pensionit janë edhe disa të drejta si strehimi dhe banimi

Komisioni Qeveritar për pranimin dhe verifikimin e statusit të viktimave të dhunës seksuale që kur ka filluar ky proces e deri më tani, ka pranuar 1 mijë e 157 aplikacione. Derisa, viti 2019 u përmbyll me njohjen e statusit të 657 viktimave të dhunës seksuale gjatë luftës së fundit në Kosovë. Qendra Kosovare për Rehabilitimin e të Mbijetuarve të Torturës, vazhdimisht ka ndihmuar në procesin e aplikimit.( E përgaditi- Albulena NUHA)./21Media