Për një ditë afro 500 gjoba për mosrespektim të masave antiCOVID

 

Me rënien e numrit të rasteve pozitive me COVID-19, uljen kanë shënuar edhe shqiptimi i gjobave për mosrespektim të masave antiCOVID-19.

Policia e Kosovës në 24 orëshin e fundit ka shqiptuar 474 gjoba për qytetarët të cilët nuk respektojnë masat për parandalimin e përhapjes së virusit korona të vendosura nga institucionet shëndetësore dhe shtetërore.

Aktualisht në vend janë 3 mijë e 940 raste aktive me COVID-19.

Ligji për parandalimin dhe luftimin e pandemisë së COVID-19, është miratuar në muajin gusht të vitit 2020 nga Kuvendi i Kosovës. Gjobat për mosrespektim të Ligjit për parandalimin dhe luftimin e pandemisë COVID -19 fillojnë nga 35 deri në 2000 euro, varësisht nga shkeljet që mund t’i bëhen këtij ligji./21Media

Back to top button