Përvjetori i vdekjes së Skënderbeut, himni këndohet nga nxënësit e shkollave

Përkujtohet sot 555-vjetori i ndarjes nga jeta të Heroi tonë Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu, një emër që na përfaqëson denjësisht në historinë botërore.
Gjergj Kastrioti Skënderbeu lindi më 6 maj 1405 dhe vdiq më 17 janar 1468. Ai luftoi për Pavarsinë e Shqipërisë dhe bashkimin politiko-shtetëror të popullit të tij.
Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama ka përkujtuar 555-vjetorin e Heroit Gjergj Kastrioti Skënderbeu përmes një video ne Facebook, ku Himni i Flamurit këndohet nga nxënësit e shkollave.
“Dhe me Himnin e Flamurit që këndohet nga të gjithë nxënësit e shkollave sot, në ditën e 555-Vjetorit të vdekjes së Heroit tonë Kombëtar, Gjergj Kastrioti SKËNDERBEUT, si edhe me vendimin që kështu do të këndohet himni në çdo shkollë, në krye të çdo jave të re mësimore, ju uroj një ditë të mbarë”, shkruan Rama.

Back to top button