Në Moldavi dhe Ukrainë janë arrestuar 17 persona pasiqë kanë planifikuar të vrasin një politikan

Në Moldavi dhe Ukrainë janë arrestuar 17 persona pasiqë kanë planifikuar të vrasin një politikan

Prokuroria Shtetërore e Moldavisë, njoftoi sot se në shtetin e tyre dhe në Ukrainë, janë arrestuar 17 persona të dyshuar për planifikimin e vrasjes së një prej politikanëve moldavë më me ndikim, Vladimir Plahotnjuka, biznesmen dhe lider i Partisë Demokratike, partisë më të madhe qeveritare të koalicionit pro-evropian, raporton AP.

Prokurori i lartë për krime të organizuara, Vitalie Busuioc deklaroi se dy persona të paidentifikuar kanë urdhëruar vrasjen.

Në Moldavi janë arrestuar 8 persona kurse në Ukrainë 9 njerëzve, si të dyshuar, tek të cilët është konfiskuar edhe një sasi e armatimit.