Policia dhe Prokuroria në aksion kundër mashtrimit dhe shmangies nga tatimi

Një aksion i madh i Policisë dhe Prokurorisë është duke u zhvilluar në disa lokacione të Kosovës.

Aksioni i udhëhequr nga Prokuroria Themelore e Prishtinës, po zhvillohet mbi dyshimin e kryerjes së disa veprave penale nga ana e qytetarëve dhe zyrtarëve.

Veprat penale janë “Mashtrimi në detyrë”, “Dokumentet e rrejshme lidhur me tatimin” dhe “Shmangia nga tatimi”.

Kështu tha për portalin rtv21.tv zëdhënësja e Prokurorisë Themelore të Prishtinës, Laureta Ulaj.

“Kryeprokurori i Prokurorisë Themelore në Prishtinë, Zejnullah Gashi, njofton se nën udhëheqjen e kësaj prokurorie, më konkretisht nga Departamenti për Krime Ekonomike dhe Korrupsion, në koordinim të plotë me Policinë dhe pas aprovimit të Gjyqtarit të Procedurës Paraprake, është duke u zhvilluar një aksion që nga mëngjesi, përfshirë disa lokacione në nivel në Kosovës, mbi dyshimin e kryerjes së veprave penale nga persona zyrtarë e qytetarë, më konkretisht dyshim mbi kryerjen e veprave penale “Mashtrimi në detyrë”, “Dokumentet e rrejshme lidhur me tatimin” dhe “Shmangia nga tatimi”, tha Ulaj.

Zëdhënësja tha se Prokuroria Themelore në Prishtinë do të njoftojë për zhvillimet nga ky aksion, pasi të mbarojë i tëri./21Media

Back to top button