Presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani shpreh keqardhjen për daljen nga kontrolli të situatës nga forcat e sigurisë së Maqedonisë

Presidenti i Shqipërisë, Bujar Nishani shpreh keqardhjen për daljen nga kontrolli të situatës nga forcat e sigurisë së Maqedonisë

Kreu i Shtetit dënon dhunën e ushtruar ndaj deputetëve të Maqedonisë, veçanërisht të atyre me origjinë shqiptare dhe duke u uruar shërim sa më të shpejtë të lënduarve, bën thirrje për qetësimin e situatës dhe kapërcimin e saj me maturi politike.

Presidenti Nishani përshëndet zgjedhjen e zotit Talat Xhaferri në postin e Kryetarit të Parlamentit dhe e konsideron këtë akt si një zhvillim shumë pozitiv për marrëdhëniet ndëretnike në Maqedoni, shkruan tv21.tv.

Presidenti Nishani vlerëson se tentativat për të inkurajuar dhunë e keqpërdorur marrëdhëniet ndëretnike duhen dënuar me forcë, pasi nuk rrezikojnë vetëm Maqedoninë, por edhe marrëdhëniet ndërshtetërore dhe stabilitetin e rajonit të Ballkanit në përgjithësi./21Media