Realizohet filmi i ri “Elvis”, dedikuar ikonës Elvis Presley

 
“Elvis” titullohet filmi i ri biografik, dramë-mjuzikël, me regji të Baz Luhrmann, i cili i dedikohet jetës dhe arritjeve të mbretit të muzikës, Elvis Presley.
Sekuenca nga traileri i këtij mjuzikli parqesin aktorin Austin Butler në rolin e Presley.
Veç Presley, në këtë film me role paraqiten edhe aktorët: Tom Hanks, Olivia DeJonge , Yola Quartey, e shumë të tjerë.
Regjisori Baz Luhrmann, tashmë njihet për realizim të një radhe projektesh filmike, përfshirë këtu: mjuziklin Moulin Rouge e dramën “The Great Gatsby”.
E projekti i tij i radhës është filmi biografik “Elvis”, që përqendrohet në ikonën muzikore amerikane, Elvis Presley.
Ky mjuzikël nxjerr në pah edhe lidhjen e Presley me menaxherin e tij, Tom Parker, i cili zbuloi talentin e tij në vitin 1955.
Regjisori Luhrmann lansoi sekuenca nga traileri i “Elvis” në Twitter, dhe siguroi publikun se ky mjuzikël do të lansohet vitin e ardhshëm.
Këto sekuenca nuk ofrojnë shumë detale nga filmi. Rolin e nënës së Presley në film e luan aktorja Maggie Gyllenhaal, por ajo nuk shihet në tiser.
Mjuzikli Elvis shënon filimin e parë të realizuar si duhet për Presley në disa vite, pasi që ai edhe më parë u portretizua në filma e TV.
Në vitin 1979, John carpenter realizoi film dedikuar kësaj ikone, ku në rolin e tij u paraqit Kurt Russell. Po ashtu në vitin 2005 u realizuan seri të shkurtra dedikuar Prisllit.
Sidoçoftë, Luhrmann duket se i është përshtatur projektit “Elvis”, pasi që tashmë ka realizuar një radhë mjuziklesh.
Mjuzikli “Elvis” është planifikuar të lansohet me 24 qershor të vitit./21Media

Back to top button