Chopin Piano Fest ”Prishtina”, është rikthyer me edicionin e tij të 11. Festivali që nis sot do të përfundojë më 30 qershor dhe do të mbahet në Amfiteatrin e Ri të Bibliotekës Universitare.

Edicioni i 11-të, megjithëse nën rrethanat e COVID-19, do të mbledhë pianistë të dalluar vendas dhe ndërkombëtar që interpretojnë jo vetëm vepra të Chopin, por edhe kompozitorë të tjerë të njohur klasikë dhe bashkëkohorë që kanë kompozuar për piano solo dhe ansamble muzikore.

Në total, do të mbahen 15 koncerte me muzikantë nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia, Franca, Austria, Gjermania, Polonia, Italia, Turqia dhe SHBA. Organizatorët thonë se qëllimi i Chopin Piano Fest nuk është thjesht të ofrojë emra të rinj, por gjithashtu të sjellë në Kosovë muzikantët më të mirë nga vende të ndryshme.

Programi artistik i festivalit është përgatitur nga drejtoresha artistike, Prof.Lejla Haxhiu-Pula. Chopin Piano FEST Prishtina 2021 do të mbahet me dy ose tri net ngjarjesh, gjatë secilës javë të muajit deri më 30 qershor 2021.

Festivali do të ofrojë koncerte, klasa master me studentë dhe simpozium kushtuar jetës dhe veprës së kompozitorëve dhe pianistëve, përvjetorët e të cilëve shënohen këtë vit në të gjithë botën, siç është 250 vjetori i këtij viti i L.V. Beethoven. Këtë vit komponenti arsimor rritet me më shumë leksione, seminare, dhe klasa master.

Çmimi special ChopinPianoFEST për një pianist të ri do të vazhdojë me ndihmën e sponsorizimit të ofruar nga Herbert Groeger, përmes iniciativës nga pianistja jonë kosovare Ardita Statovci.

Çmimi përfshin një koncert recital për një pianist të ri të Kosovës në Gjermani me veprat e një kompozitori të njohur dhe do të mbahet në qytetin e tij/saj të lindjes dhe Masterclass në një Universitet të zgjedhur gjerman. Kjo mundësi unike për një pianist të ri kosovar që të interpretojë para audiencës ndërkombëtare do të motivojë pianistët e rinj që studiojnë në Kosovë për të zotëruar më tej aftësitë e tyre në piano dhe për të krijuar karrierën e tyre të performancës në piano.