Rregulla të reja për termine të vizave për në Gjermani

2 min read

Ambasada gjermane në Kosovë ka njoftuar se do të bëjë një ndryshim në lidhje me terminet për vizë.

Bëhet e ditur se terminet e vizave Schengen për udhëtime në Gjermani nga mesi i shtatorit tani mund të rezervohen përmes ofruesit të jashtëm të shërbimit VisaMetric.

“Për të qenë në gjendje të ofrojmë më shumë data dhe kohë dukshëm më të shkurtër pritjeje për termine për viza Schengen, Ambasada në Prishtinë nga mesi i shtatorit do të punojë me Zyrën e Jashtme në Berlin për aplikim për shërbimin e kontraktuar me viza Schengen provi ders VisaMetric duke punuar së bashku. Ky bashkëpunim tashmë e ka dëshmuar veten edhe në disa vende të tjera”, thuhet në njoftim.

Çfarë po ndryshon për aplikantët?

Ofruesi i shërbimit VisaMetric më pas do t’ju mbështesë në dorëzimin e aplikimit tuaj për vizë Shengen dhe do t’i dërgojë dokumentet tuaja në Ambasadën Gjermane në Prishtinë, ku aplikacioni do të vazhdojë të shqyrtohet dhe të vendoset. Ofruesi i shërbimit do të mundësojë lidhjen shumë më të shpejtë të takimeve dhe uljen e kohës së pritjes dhe do të ofrojë shërbimet e tij me një tarifë shërbimi që fillon nga 30 euro.

“Përveç kësaj, ofruesi i shërbimit do të ofrojë opsionalisht shërbime shtesë të bazuara në tarifë (p.sh. marrja e një fotografie pasaporte biometrike, shërbimi VIP në një mjedis më të rehatshëm, etj”, thuhet në njoftimin e ambasadës gjermane. /21Media