Deficiti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka vazhduar trendin e rritjes

Deficiti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka vazhduar trendin e rritjes

Deficiti tregtar i SHBA-ve në prill ka shënuar rritje në nivelin më të lartë që nga janari, me ç‘ rast mungesa tregtare me Kinën, si çështje e ndjeshme politike, ka regjistruar rritje serioze.

Deficiti në tregtinë me mallra dhe shërbime me pjesën tjetër të botës shënoi rritje 5,2 për qind në 47,6 miliardë dollarë në prill, në krahasim me marsin, njoftoi Ministria amerikane e Tregtisë, transmeton AP.