Rusia kërcënon se do t’i godasë me raketë hipersonike Britaninë për 200 sekonda, Finlandën për 10

1 min read

Një aleat i lartë i Putinit kërcënoi se do të lëshonte një armë bërthamore në Britani, duke pretenduar se do të duheshin vetëm tre minuta.

Finlanda , e cila është gati të bashkohet me NATO -n , do të zhduket brenda dhjetë sekondave, u mburr zëvendëskryetari i komitetit të mbrojtjes të Dumës, Aleksey Zhuravlyov.

Kërcënimet e egra të Zhuravlyov sinjalizojnë zhgënjime në pushtimin e lëkundur të Ukrainës nga Putin – dhe zemërim ndaj kërkesës së Finlandës për të hyrë në NATO.

Lajmi erdhi pasi Rusia ndërpreu furnizimin me energji elektrike në Finlandë këtë mëngjes. Vendi nordik importon dhjetë për qind të energjisë elektrike nga Rusia.

Ka mjaft energji elektrike në Finlandë edhe pa importe nga Rusia, sipas Fingrid Oy, e cila operon sistemin e transmetimit të vendit./21Media