Sërish luftë midis Azerbajxhanit e Armenisë

Kanë ‘shpërthyer’ përleshjet midis trupave azerbajxhane dhe armene.
Kjo shënon një “rifillim” të armiqësive dekada të vjetra midis vendeve.
Azerbajxhani, i cili rivendosi kontrollin e plotë mbi territorin në një konflikt gjashtëjavor në vitin 2020, pranoi se ka viktima midis forcave të vendit.
Armenia nuk përmendi humbje, por tha se përlejshet kanë vazhduar gjithë natën.
Qeveria armene tha se do të thërriste një marrëveshje bashkëpunimi me Rusinë dhe t’i apelonte një blloku të udhëehequr nga Rusia, Organizatës së traktatit të Sigurisë Kolektive, si dhe Këshillit të Sigurimit të OKB-së./21Media

Back to top button