Sfida që kaloi modeli për t’u martuar me 8 gra, u refuzua nga 80 kisha

I martuar me tetë gra, modeli brazilian Arthur Medeiros, 37 vjeç, i njohur në internet si Arthur O Urso, tha për GLOBO se punësoi një ekip sigurie për rezidencën ku jeton me gratë e tij, në João Pessoa, pasi prona ishte grafituar në mur me fjalët “familja e demonëve” . Poliamoria mes tij dhe tetë grave u vulos në një ceremoni simbolike në nëntor të vitit të kaluar, në një kishë katolike në Sao Paulo. Sipas Arthurit, kjo ishte hera e parë që ai dhe gratë e tij kishin pësuar një agresion kaq flagrant, përcjell portali rtv21.tv

“Jam shumë i befasuar nga kjo situatë, sepse nuk kam dëmtuar askënd dhe dua vetëm të kem lirinë për të jetuar dashurinë në të cilën besoj. Jam mësuar të dëgjoj fraza të ngjashme në internet, grafitet në murin e shtëpisë sime është diçka që kërkon veprim ligjor. Kemi frikë se do të tentojnë të bëjnë diçka direkt kundër nesh”, ka thënë modeli

Martesa mes Arthurit, Bethânia, Tainá, Lorena, Emelly, Melina, Kyara, Luana, Thayenne dhe Aghata ishte simbolike sepse në Brazil poligamia konsiderohet krim. Ceremonia u zhvillua në nëntor të vitit të kaluar, pasi kontaktoi me rreth 83 kisha, të cilat nuk pranuan t’i jepnin bekimin e tyre. Kur një prift pranoi misionin, ata u martuan pa nënshkruar asnjë lloj kontrate. Modeli zgjodhi të mos zbulonte emrin e kishës dhe priftit nga frika se mos pësonte sulme paragjykuese.

Arthur ka lindur në João Pessoa dhe ka qenë në një lidhje të hapur për shtatë vjet. Ai e dinte që në adoleshencë se nuk do të dëshironte të jetonte monogaminë, sepse e tërhiqnin disa femra. Në vitin 2015, Arturi u takua me influencën dixhitale Luana Kazaki, me të cilën është zyrtarisht i martuar dhe së bashku vendosën që në lidhje të kishin edhe partnerë të tjerë. Të dy u takuan me shtatë gratë e tjera përmes miqve të përbashkët, faqeve të takimeve dhe ahengjeve.

“Pas shtatë muajsh bashkë, unë dhe Luana, kur vendosëm të jetonim një dashuri të lirë, shkuam në Sao Paulo, për t’i shpëtuar paragjykimeve. E vetmja me të cilën jam martuar zyrtarisht është ajo, me gratë e tjera jam martuar simbolikisht.”

Ajo që dikur ishte një çift konvencional u bë, vitin e fundit, një grup poliamor, i formuar nga Arthur dhe tetë gra. Megjithatë, Agatha vendosi të divorcohej menjëherë pasi nuk pranoi lidhjen e modelit me femra të tjera.

Pavarësisht se nuk dëshiron të zëvendësojë gruan që u divorcua, Arthur ëndërron të martohet me dy gra të tjera në të ardhmen, si dhe të ketë një fëmijë me secilën.

“Unë kam vetëm një vajzë, por dua të kem (një djalë) me secilën nga gratë e mia. Dashuria që ndjej për secilin prej tyre është e njëjtë. Mendoj se do të ishte e padrejtë të kishim fëmijë vetëm me një ose dy prej tyre.” , tha ai.

Sipas Arthurit, të nëntët u shpërngulën në rezidencë në João Pessoa për të pasur më shumë rehati. Shtëpia pothuajse 1000 metra katrorë ishte projektuar edhe për të promovuar argëtimin mes tyre, të cilët rrallë dalin nga shtëpia së bashku për t’i shpëtuar paragjykimeve. Ndonjëherë, raporton modeli, ata ndjehen si “zogj në një kafaz”. Grafitet e bëra të hënën në banesën e familjes u kërkonin nëntë banorëve që të largoheshin nga vendi./21Media

Back to top button
close button